Stuwen

Banner stuw

Een stuw is een waterbouwkundig kunstwerk dat als doel heeft om water in een loop, beek of rivier op te stuwen.

Stuwen kunnen vast of regelbaar zijn. Een vaste stuw geeft altijd hetzelfde peil. Bij een regelbare stuw is er een inrichting (bijvoorbeeld een klep) die er voor zorgt dat er in verschillende periodes een ander peil kan worden ingesteld. Zo is het peil in de winter vaak lager dan in de zomer. Doorgaans worden de stuwen omhoog gehaald nadat de gewassen zijn geplant en gezaaid en laat men de stuwen weer zakken vlak voor dat de oogst wordt binnen gehaald. Op deze manier kunnen de landerijen en akkers tijdens het zaaien en oogsten met zware landbouwmachines worden betreden en hoeft er in het groeiseizoen niet zo snel te worden beregend.

Stuwen in beken en waterlopen worden vaak geplaatst om water langer vast te houden in hoger gelegen gebieden en zo te voorkomen dat deze gebieden verdrogen. Tevens wordt met deze stuwen voorkomen dat lager gelegen gebieden snel overstromen.

Kemabo ontwerpt, bouwt, reviseert en onderhoudt uw waterbouwkundige installed base met een dienstverlening op maat.

Ons leveringsprogramma beslaat onder meer:

Verticale klepstuwen, mechanisch bedient, op netstroom of zonne-energie.
Horizontale klepstuwen, mechanisch bedient, op netstroom of zonne-energie.
Hydraulische stuwen, halfautomatisch, manueel opwaarts, automatisch neerwaarts.
Hydraulische stuwen, volautomatisch, op netstroom of zonne-energie.

Informeert u ook eens naar onze innovaties op het gebied van zonne-energie als drijvende kracht. Hiermee zijn wij onze tijd ver vooruit!

Kemabo, niet voor niets uw aandrijf en besturingspartner!

Reacties gesloten.